Openings rit 28 maart 2010

Geplaatst op Maandag 29 Maart 2010

Bij verstek laten gaan van de daartoe door de tourcommissie aangestelde voorrijder (zo zie je maar weer dat die Harley-rijders al net zo onbetrouwbaar zijn als die wanstaltige apparaten waarmee ze rijden.. inderdaad, als ze rijden), bij deze geen klein verslag van de voorrijder. Voor diegenen die om 11.30 aan kwamen kakken; lang leve de zomertijd - en Jezus wat een fantastische rit hebben jullie weer gemist...

Vanaf het hok reden we via de ringdijk naar Alblasserdam om aldaar, de Alblas volgend, via Molenaarsgraaf en Ottoland bij Nieuwpoort aan te komen. Een prachtige weg langs het water met knotwilgen, authentieke agrarische woningen, aardige bochtjes en een redelijk wegdek. Vanaf Nieuwpoort volgden we de Lek om, met de zon in het nekkie, via Ameide en Lexmond bij Vianen neer te strijken voor een legendarische lunch. Eerder waren we al een wegens verbouwing volledig ontoegankelijke kroeg tegengekomen, waarvan Chris achteraf stellig overtuigd was dat we daar wel wat te eten hadden kunnen scoren. Niet alleen ziet Chris de dingen anders wanneer hij trek heeft (en wanneer heeft Chris geen trek), maar een Chris met honger opent ook deuren, zo bleek bij de volgende gesloten kroeg in Vianen. Bij het zien van Chris moet de uitbaatster van deze tent gedacht hebben de tegenvallende omzet voor deze week nog goed te kunnen maken, dus voor we het wisten hadden we als lunch een twaalf uurtje besteld. Beetje jammer dat het twaalf uurtje pas om 13.00 uur geserveerd werd, zeker als je bedenkt dat we tegen die tijd langer in laatstgenoemde tent, dan op de motor hadden gezeten, maar ook dit had ongetwijfeld iets met de zomertijd te maken.

Na een lunch zonder soep, zonder beloofde extra kroketten om het gemis van de soep te compenseren, maar met twee onbelegde gortdroge boterhammen die demonstratief voor Chris waren gezet, besloten we dit heroisch epos voort te zetten. Vanaf Vianen volgden we de Lekdijk tot aan Fort Everdingen om vervolgens zuidelijk af te buigen. Via de Diefdijk en Lingewaal kwamen we uit bij de Waal, die we via Waaldijk en Rivierdijk zouden volgen tot aan Sliedrecht. Vanaf Sliedrecht schoten we als een speer (dat kan zonder Harleys) de A15 op, waar we Godzijdank toch nog een buitje oppikten. Derhalve telt deze rit dubbel in het klassement (FF schrijven Bob) en kan die bokaal 1 van deze 6 toch eigenlijk niet meer ontgaan. Voor de statistieken FF wat plaatjes van de deelnemers en een triplog van de route (als plaatje en als .kmz-bestandje voor Google-Earth).

Groeten,

Dick.

vijf reacties

Mooi verhaal dick!
bijna net zo mooi als de rit!
En idd kan die die hard bokaal ons niet meer ontglippen;)
(devil)

Niels, (E-mail ) - 29-03-’10 22:00

Mooi vehaal. Een Harley rijder weet gewoon welke kroeg hij hebben moet en laat zijn mede rijders ( voor diegene die op een door een motor aangedreven twee wieler toeren met meer dan 25 Kw) genieten in plaats van hongerlijden.

Leon, (E-mail ) - 12-04-’10 16:25

Goed verhaal, Dick! Subtiele omschrijving van de avonturen van 6 motorijders.
Nu ik het zo teruglees is het misschien helemaal niet zo gek om die Harleys vaker thuis te laten. Dat geeft volgens mij alleen maar voordelen; geen rondvliegende onderdelen, je kan nog eens als een speer opschieten indien nodig, noem maar op.
Ik denk een goed punt voor de volgende ledenvergadering.
Ciao

Roberto il Bene, - 13-04-’10 17:53

hallo allemaal. Wij hebben een vraag hoe kan je lid worden van jullie club? We dachten vandaag we zullen er langs rijden omdat we dachten dat de bar open was maar er was niemand? Klop dat of waren we verkeert?
m.v.g. andre en petra

andre en petra, - 29-03-’11 21:05

Hallo Andre en Petra,

Dinsdagavond is onze clubavond. Vanaf 20.30 uur zijn jullie welkom om eens langs te komen en de sfeer te proeven!
Over het evt. lidmaatschap hebben we het dan wel.

Gr. Hilko

Hilko, - 05-04-’11 16:54
(optioneel veld)
(optioneel veld)
Persoonlijke info onthouden?
Kleine lettertjes: Alle HTML-tags behalve <b> en <i> zullen uit je reactie worden verwijderd. Je maakt links door gewoon een URL of e-mailadres in te typen.