De kouwe klauwen rit

Geplaatst op Dinsdag 23 November 2010

door Niels v. Dongen zondag 14 november 2010

De mooiste en meest tot de verbeelding sprekende tourrit der tourritten. Voor de rit ben ik nog even aan het tanken bij de texaco in Heerjansdam, toen ik gebeld werd door Niels de jongh.(Het was inmiddels 10.25..) Of dat hij de datum wel helemaal goed had, omdat hij in zijn eentje stond te wachten bij “het hok”. Dus dat beloofde al een fantastische opkomst te worden.. Toen ik uiteindelijk bij het hok arriveerde (als laatste) waren intussen alle rijders aangekomen.
Patrick “big leen” Leenheer op zijn dikke immer betrouwbare tourbuffel, de scania.
Niels de Jongh op de africa twin.
Dusty van Hoof op de opgetjoende en afgetsjipte nighthok
En ikzelf, op de trix.

Na nog ff snel een bakkie pleur gedaan te hebben in het hok, trokken we het passief meeroken van zware brandaris (om half 11 ’s ochtends) van de mede hok genoten niet meer, en zijn we op weg gegaan.
Leen zijn scania bleek toch niet zo betrouwbaar als dat hij altijd zegt en is wellicht aan een winterinspectie toe, want de rit begon met het aanduwen van Leen zijn machine.
Eenmaal op weg ging de rit via de: van Brienenoord brug en de algera brug, naar oudekerk aan de ijssel, gouderak en het altijd zonnige (behalve vandaag..)Vlist.
Hierna kwamen we aan in het geweldige Polsbroek, en als je denkt dat gehad te hebben, in Polsbroekerdam. De titanen die deze rit aandurfden waren inmiddels toe aan weer een bakkie pleur. En zowaar was er een restaurant open op zondag, waar we een gezegend bakje koffie konden nuttigen. Na alle tubes over ballonen op Dusty’s i-phone te hebben bekeken en wat grappen over negers en komkommers te hebben gemaakt, hebben we afgerekend en de rit vervolgd, na Leen zijn scania wederom te hebben aangeduwd. Na diverse (stoplicht)sprintjes bleken de motoren qua snelheid niet veel voor elkaar onder te doen.
Goed…richting Lopik en de veerpont van Schoonhoven werd koers gezet om vervolgens aan te komen bij de “ff stallen” motor en ook caravan stalling van Arjen Korevaar.
Daar kregen we heerlijke warme (zelfgemaakte!) erwtensoep en roggebrood met spek, als lunch. Uiteindelijk zijn we om 14:30 daar vertrokken en zijn we terug gereden naar het hok.
Iederéén weer bedankt voor het meerijden, en voor het mooie motorseizoen van 2010!

Geen reacties

(optioneel veld)
(optioneel veld)
Persoonlijke info onthouden?
Kleine lettertjes: Alle HTML-tags behalve <b> en <i> zullen uit je reactie worden verwijderd. Je maakt links door gewoon een URL of e-mailadres in te typen.