Moederdagrit, 8 mei 2011

Geplaatst op Maandag 09 Mei 2011

Door de eventuele nasleep van Koninginnedag was de rit van 1 mei op uitdrukkelijk verzoek van de voorrijder verplaatst naar 8 mei, Moederdag.

De opkomst was gering, slechts 5 motoren en 6 personen, maar dat mocht de pret niet drukken. Het aandeel van de Harley’s was deze keer ook erg laag. 1 Harley, 2 Yamaha’s en 2 Honda’s, bijna een Japans feestje dus!

Verzamelen bij 't Hok

Doordat de geplande voorrijder door ziekte was geveld, werd de route deze keer door Hilko voorgereden. Gelukkig had hij nog een leuke rit in z’n GPS staan en deze voerde door de Alblasserwaard. Veel kronkelige wegen door de godsvruchtige dorpjes, afgewisseld met de lange wegen tussen de weilanden door. Het weer liet ons gelukkig niet in de steek, maar één heel klein buitje tussendoor. In Meerkerk werd geluncht en na deze stop ging het richting de Lekdijk. Hier zorgde de wind voor de nodige verkoeling en vanaf Alblasserdam gingen we binnendoor weer terug naar Heerjansdam, om daar, na de gebruikelijke eindsprint, weer om 15.00 uur aan te komen.

Klik hier voor wat foto's van de rit.

Zeg er eens wat van!

Toerrit 1 Mei verplaatst!

Geplaatst op Woensdag 27 April 2011

In verband met de te verwachten nasleep van Koninginnenacht, is de toerrit van 1 mei a.s. verplaatst naar 8 mei!

Zeg er eens wat van!

Route openingsrit 2011

Geplaatst op Maandag 04 April 2011

En wat een route.. Voortaan wel van tevoren de eettentjes checken; telkens als er gestopt werd om een restaurantje te bezichtigen, was er het onbehaaglijke gevoel dat eenmaal afgeslagen Harleys ook nooit meer aan de praat te krijgen zouden zijn. Ik was als de dood dat we er toch een paar achter zouden moeten laten (ik had geen camera bij me). Vermoedelijk gesteund door de geringe opkomst aan Harleys: naar verluid schaamde Chris zich zo voor zijn aankoop dat hij zat ondergedoken in Hengelo en wist het barrel van Herk het hok niet eens te halen, kon de rit zelfs zonder sleutelen volbracht worden! Bijgaand met dank aan de voorrijder een korte impressie van de route..

Groeten, Dick.

Zeg er eens wat van!

We zijn los

Geplaatst op Maandag 28 Maart 2011

De 1e toerrit is weer verreden. Helaas was onze voorrijder (Niels) van de dag verhinderd i.v.m. een langdurige afspraak met z`n eigen wc. Robert was zo vriendelijk om deze rit voor te rijden. Het mooie weer zorgde voor een mooie opkomst van 19 motoren. Maar voordat we weg konden moesten er nog wat accu`s op gang geslingerd worden. Ook besloot Tony nog even de wegligging van zijn Duc testen. Een gebroken remhandel was het resultaat. Gelukkig was zijn reserve motor snel uit de kast getrokken.

De rit was weer goed uit de duim van Robert gezogen. Het toertje voerde door de Hoekse Waard en alle leuke dorpjes in het westen van Brabant. Na een koffiestop op een terrasje in de zon weer verder door de bosrijke omgeving. Ook de lunch bij het vliegveld van Bosschenhoofd was een leuke afwisseling. Restaurant de Cockpit ligt namelijk aan de start- en landingsbaan, dus het uitzicht was prima in orde. Ook alle motoren bleken in een prima conditie te zijn na de winterstop. Zelfs de motoren van een niet nader te noemen merk hebben deze keer geen enkel gebrek vertoond.

Super weer, betrouwbare motoren en een goed gezelschap. Ik zeg laat de rest van het seizoen maar komen!

Patrick

klik hier voor nog veel meer foto's van deze rit

2 mensen zeiden er wat van